Fotode ja videote jagamine iCloudiga

iCloud pakub palju enamat kui pilvevarunduse ja salvestuslahendused. Näiteks pakub iCloud funktsioone, mis muudavad teie sõprade ja pereliikmetega foto / video jagamise nauditavaks kogemuseks. Võite jagada fotosid / videoid oma iOS-i seadme, Maci (OS X v10.9 või uuem ja kas iPhoto või Aperture), Apple TV või Windows PC (Windows 7 või uuem) ja iCloud Control Panel 3.0 või uuema abil. Selle artikli eesmärgil näitame, kuidas saate fotosid / videoid oma iOS-seadmes või Macis jagada. Nii toimige järgmiselt.

Ilmselt on selle funktsiooni kasutamiseks vaja iCloudi kontot. Kui teil seda pole, võite selle hõlpsalt seadistada.

Selle funktsiooni lubamine

Toksake oma iOS-i seadmes lihtsalt Seaded> iCloud> Fotod ja lubage fotode jagamine.

Valige oma Macis menüü Apple () menüü> System Preferences (Süsteemieelistused), seejärel valige iCloud ja klõpsake siis nuppu Options ... kas iPhone või Aperture kõrval. Seejärel valige Foto jagamine.

Pange tähele, et iCloudi fotojagamise failid ei kasuta teie iCloudi salvestusruumi.

Kuidas fotosid ja videoid jagada

Selleks peate looma jagatud voo. Nii toimige järgmiselt.

IOS-i seadmes (iPhone, iPad või iPod touch)

1. Käivitage rakendus Photos

2. Puudutage jagatud

3. Puudutage käsku Loo uus voog

4. Sisestage nimi ja toksake Next

5. Kutsu oma sõbrad (võite sisestada oma kontaktide või e-posti aadressi kaudu) ja toksake seejärel Loo

Nüüd on teie jagatud voog loodud, kuid see on tühi. Fotode või videote lisamiseks puudutage äsja loodud uut jagatud voogu, seejärel puudutage fotode või videote lisamiseks märki (+).

6. Valige jagamiseks oma pildid või videod, seejärel puudutage valikut Valmis

7. Nüüd peate sisestama kirjelduse ja seejärel puudutama Post.

Nüüd jagatakse teie valitud faile teie valitud inimestega. Teie kutsutud sõbrad saavad meili, milles antakse teada teie kutsest oma voogu tellida.

Voogesituse seadete muutmiseks puudutage valikuid Fotod> Jagatud> oma voog, seejärel puudutage valikut Inimesed. Siit võite kutsuda rohkem inimesi. Samuti võite eemaldada varem kutsutud inimesed. Võite lubada või keelata funktsiooni, mis võimaldab sõpradel teie voogu fotosid ja videoid lisada. Samuti võite lubada kellelgi vaadata teie jagatud videoid või fotosid saidil iCloud.com. Kui lülitate selle funktsiooni sisse, näete avalikku URL-i, mida saate inimestega jagada. Külastades seda URL-i mis tahes seadmes ja mis tahes platvormil (mobiil, arvuti jne), saavad kõik teie jagatud voogu näha ja alla laadida. Teie tellijaid teavitatakse, kui lisate sellesse voogu rohkem fotosid või videoid.

Kui soovite saada märguandeid sõprade meeldimise, kommenteerimise või fotode või videote lisamise kohta, võite selle ka sisse lülitada.

Kui soovite oma voo kustutada, puudutage lihtsalt valikuid Fotod> Jagatud> Vood> puudutage kustutatavat voogu> Inimesed, seejärel puudutage käsku Kustuta fotovoog. Pange tähele, et kui kustutate fotovoo ühest seadmest, eemaldatakse see kõigist teie seadmetest.

Mac OSX-is, kasutades iPhoto või Aperture

Jagatud fotovoo loomiseks võite kasutada iPhoto või Aperture. Sammud on mõlema tarkvara puhul väga sarnased:

1. Lauch iPhoto või Aperture

2. Valige jagamiseks foto / video (või fotod / videod)

3. Klõpsake nuppu Jaga

4. Valige iCloud ja seejärel Uus fotovoog

5. Sisestage oma sõprade e-posti aadressid ja voo nimi ning seejärel klõpsake nuppu OK.

Nüüd jagate valitud videoid / fotosid oma sõpradega.

Selle jagatud voo haldamiseks oma Macis valige iPhoto või Aperture'is iCloud ja klõpsake seejärel infonuppu. Siin saate tellijat lisada / eemaldada või muuta muid seadeid. Võite lubada oma tellijatel lisada oma voogu fotosid või videoid. Võite ka lubada või keelata avaliku URL-i vaatamise saidil icloud.com.

Jagatud voo kustutamiseks Macis klõpsake nuppu iCloud, valige aur, mille soovite eemaldada, seejärel vajutage käsku Kustuta. Jällegi, kui eemaldate Macist jagatud voo, eemaldatakse see ka kõigist teistest seadmetest.

Seotud: iOS-seadmetes, iPhone'ides, iPadides või iPod touchis tehtud fotodele salvestatud privaatne teave

Lang L: none