Kas teil on uus Mac? Siit saate teada, kuidas kasutada Apple'i rändeabilist

On mitmeid põhjuseid, miks soovite oma sisu ühest Mac-ist kopeerida.

Võib-olla soovite lihtsalt faile edastada. Või on teil hoopis uus Mac ja soovite oma kasutajakonto vanast masinast teisaldada.

Õnneks on viimasel juhul Apple'il sisseehitatud süsteem, mis võimaldab kasutajatel hõlpsalt kasutajakontosid ühest Mac-ist teise migreerida. Seda nimetatakse rändeabi. Siit saate teada, kuidas seda kasutada.

Enne kui alustad

Märge: Selle meetodi abil kasutajakonto üleviimiseks on vaja OS X Snow Leopard v10.6.8 või uuemat versiooni. Samuti peate veenduma, et teie vanal Macil on arvuti nimi.

Tegeliku rändeprotsessi lõpuleviimine on veidi erinev, olenevalt sellest, millist marsruuti teete. Kuid selle artikli puhul eeldame, et teil on mõlemad Macid üksteise kõrval.

SEOTUD:

    Kui teil on macOS Sierra või uuem versioon, siis lihtsalt asetage mõlemad Macid üksteise kõrvale ja veenduge, et WiFi oleks sisse lülitatud. Kui mõnes Macis töötab OS X El Capitan, peaksite mõlemad Macid ühendama sama Wi-Fi (või Etherneti) võrguga.

    Jätkamiseks peate uue Maci seadistama vähemalt ühe kasutajaga.

    Kuidas kasutada rändeabi

    • Käivitage rändeabi mõlemas Macis. See peaks asuma jaotises Rakendused kaustas Utiliidid.
    • Klõpsake nuppu Jätka mõlemas Macis.
    • Teie peal uus Mac, valige Macist, Time Machine'i varundusest või käivituskettalt.
    • Valige Jätka.
    • Teie peal vana Mac, valige teabe edastamise võimalus Maci.
    • Teie peal uus Mac, peaksite nägema loendit "allikatest" - sisuliselt asjadest, millest saab üle minna. Valige Mac selle kasutajakontoga, mille soovite üle kanda.

    Sel hetkel võite mõlemal ekraanil kuvada turvakoodi. Selle eesmärk on leevendada võimalikke halbu tegijaid teie andmeid kinni pidama. Veenduge, et kood oleks mõlemas Macis sama.

    • Uues Macis peaksite nägema uut ülekantavate üksuste loendit. Valige lihtsalt üksused, mille soovite üle kanda. Üldiselt peaksite kõik kontrollima, kui pole mõnda teist kasutajat, kellest te ei soovi üle minna.
    • Kliki Jätka. Sel hetkel toimub rändeprotsess. Oota lihtsalt ära - see võib võtta aega.
    • Kui see kõik on tehtud, kontrollige veel kord, kas kõik teie andmed ja seaded on korras.
    • Lõpuks teha täielik varukoopia oma uues Macis.

    Paar täiendavat kaalutlust

    Kuigi see on kogu rändeprotsess, on siiski meeles pidada veel mõnda asja.

    Mis siis, kui minu Macid ei saa üksteise kõrval olla?

    Kui mingil põhjusel ei saa te mõlemat Maci arvutit üksteise kõrval sisse lülitada, kui WiFi on sisse lülitatud, on Time Machineile toetuv alternatiiv.

    Põhimõtteliselt soovite teha Time Machine draivile täieliku varukoopia. Seejärel võtke draiv lihtsalt oma uude Maci ja ühendage see.

    Sealt saate kasutada rändeabi. Ülaltoodud toimingud on identsed, välja arvatud, et vanas Macis pole vaja midagi teha.

    Kui valite allika, kust migreeruda, valite ajamasina draivi konkreetse varunduse, kui see ilmub.

    Aga nende rakendustega?

    Rakendusi saab migreerimisabilise protsessi käigus üle viia, kuid peate olema tähelepanelik litsentside suhtes.

    Sarnaselt iOS-ile võib ka rakenduse alla laadinud algne kasutajakonto selle rakenduse omada. See võib olla problemaatiline, kui ühes Macis on mitu Apple ID-d.

    Alati, kui lähete uues Macis rakendust värskendama, peate sisestama allalaaditud originaali Apple ID ja parooli. Kui see oled sina, siis on hästi. Kuid kui see pole nii, võib probleem olla.

    Kasutajakonto kustutamine vanas Macis

    Aga mis siis, kui annate oma vana Maci ära või seadistate selle lihtsalt perearvutiks? Sellistel juhtudel soovite kustutada kasutajakonto, mille olete üle viinud.

    Enne jätkamist veenduge, et olete sisse logitud administraatori kontole.

    • Avage oma vanas Macis süsteemieelistused.
    • Klõpsake nuppu Kasutajad ja grupid.
    • Klõpsake vasakus alanurgas oleval lukul ja sisestage parool.
    • Valige migreeritud konto.
    • Klõpsake allosas ikooni -.
    • Peaksite nägema uut hüpikut. Valige teile kõige mõistlikum variant (lisateavet allpool)
    • Klõpsake nuppu Kustuta kasutaja.

    Kui te pole kindel, millist kustutusvõimalust valida, peate siin nende kohta teadma.

    1. Salvestage kodukaust kettapildile kustutab kasutajakonto ja kodukataloogi, kuid salvestab selle sisu kausta Kustutatud kasutajad.
    2. Ärge muutke kodukausta kustutab kasutajakonto teabe, kuid kasutajafailid jäävad puutumatuks.
    3. Kustutage kodukaust kustutab süsteemiteabe ja failid.

    Loodetavasti leidsite sellest artiklist abi. Palun andke meile teada, kui teil on küsimusi, kasutades allpool toodud kommentaare.

    Lang L: none